Op vakantie gaan is altijd weer spannend, je bent vaak weken bezig met het plannen en hoopt dat alles volgens plan verloopt. Met de volgende tips zorg je ervoor dat alles goed gaat.travel ticket

Plaats geen foto van je boardingpass op social media

Je zou denken dat het een leuke foto is om te zeggen « doei mensen, ik ben even 2 weken weg! » maar het kan voor veel problemen zorgen. De barcode, die onschuldig lijkt, bevat namelijk erg veel persoonlijke informatie. Het is voor iemand met een beetje ervaring erg simpel om jouw barcode te « lezen ». Zo komen ze achter je naam, adres, telefoonnummer en al je boekingsinformatie. Als ze kwaad willen of lastig willen zijn kunnen ze zelfs online je vlucht annuleren of wijzigen. En dan sta jij daar met je boardingpass op het vliegveld zonder hier ook maar iets van door te hebben… Toch een leuke foto op social media plaatsen? Kies dan liever voor een mooie lach terwijl je zit te wachten op je vlucht, dat is een stuk veiliger en persoonlijker.

Het verblijf

Ben je nog in de planningsfase en ben je op zoek naar een leuk maar niet al te duur hotel? Let dan altijd goed op de ligging. Je wil waarschijnlijk graag dicht bij het centrum zitten, maar kijk goed in welke wijk het hotel is. Via internet kun je vaak veel informatie over de stad vinden, en ook zien of je niet toevallig in een gevaarlijke wijk terecht komt. Ook dure hotels kunnen aan de verkeerde kant van de stad liggen, kijk dit dus altijd even na.

Kinderen en regels

In andere landen gelden andere wetten en regels. Wanneer je in een andere cultuur terecht komt kan het ook zijn dat dingen die je hier maar heel normaal lijken, daar als onacceptabel gezien worden. Zoek van te voren informatie over de plaatselijke wetten en gebruiken. Leg ook aan je kinderen uit wat ze wel en niet mogen doen, vooral omdat het voor jonge kinderen vaak wat moeilijker te begrijpen is.

Door deze paar simpele tips te volgen kun je met een gerust hart op vakantie, en hoef je je veel minder zorgen te maken om eventuele problemen. Tijd om te gaan genieten!