Je kent het wel, je probeert alles van te voren te plannen en toch moet er nog veel op het laatste moment gebeuren. Als je tot de laatste dag voor de vakantie moet werken is het natuurlijk moeilijk om de details van je vakantie uit te werken. Maak daarom al zo vroeg mogelijk een lijstje met alles dat je moet doen, en mee moet nemen. Zo kun je er de maanden of weken voor de vakantie dingen bijzetten zodra ze je te binnen schieten, en natuurlijk afstrepen als iets gedaan is.beach vacation

Iets dat erg belangrijk is, indien je naar een land gaat waar bepaalde vaccinaties voor nodig zijn, is op tijd met je dokter bespreken wanneer je je moet laten inenten. Maak meteen ook een lijstje met alle medicijnen die je slikt en de eventuele allergieën die je hebt. Vertaal deze zodat je op bestemming het briefje kunt laten zien indien je ziek wordt.

Kijk of je paspoort nog lang genoeg geldig is en neem je rijbewijs mee zodat je een auto kunt huren indien nodig. Ga je met de auto op reis, kijk deze dan goed na van te voren en check ook de bandenspanning, zo kun je veilig op vakantie.

Zorg ervoor dat er ruim genoeg geld op je bankrekening staat. Check ook of er geen limiet op het bedrag dat je kunt pinnen in het buitenland zit, je wil natuurlijk niet zonder geld komen zitten.

Kun je je opladers wel gebruiken in het land van bestemming? Check even welke adapter je nodig hebt zodat je daar niet eerst naar op zoek hoeft wanneer je op bestemming bent.

Ga even de koelkast en alle keukenkastjes na. Alles wat open is kun je het beste de dagen voor je vertrekt opeten en drinken, en anders wegdoen. Zorg ervoor dat alles dat tijdens de vakantie zal bederven weg is, zodat je niet een beschimmeld stuk fruit tegenkomt wanneer je thuis komt. Haal eventueel wat houdbare producten in huis zodat je niet meteen boodschappen hoeft te doen wanneer je thuis komt. Vlees en brood kun je in de vriezer bewaren, en een pak houdbare melk is natuurlijk ook altijd handig.