Afhankelijk van waar je op vakantie gaat en wat voor soort reis je doet zal je checklist verschillen. Toch zijn er een aantal dingen die in veel gevallen erg goed van pas zullen komen. Hierbij geven we je dus een lijst met een paar dingen die je niet moet vergeten.

Als je met de auto op reis gaat

travel by carZorg ervoor dat je reserve lampjes in de auto hebt, een reserve band, alles dat nodig is om een band te verwisselen en het boekje waarin staat hoe alles werkt. Natuurlijk is het belangrijk dat je auto in goede conditie is voor vertrek. Laat deze dus altijd helemaal nakijken voor je gaat. Laat de olie en de ruitenwisser vloeistof bijvullen, en vervang ook de rubbers van je ruitenwissers indien deze wat uitgedroogd zijn. Ga je op wintersport met de auto? Neem dan ook sneeuwkettingen mee en warme dekens indien je ergens vast komt te staan. Het gebeurt nog wel eens dat je uren in de file staat in de sneeuw en de kou. Neem je je kinderen mee? Neem dan wat kleine spelletjes mee en koekjes en pakjes drinken om ze bezig te houden. Flessen water meenemen zorgt er ook voor dat je sowieso genoeg te drinken hebt onderweg.

travel by air

Als je met het vliegtuig gaat

Naast je paspoort, boardingpass en dergelijke zijn er nog een paar dingen waar je aan moet denken. Heb je last van je oren wanneer je vliegt? Neem dan speciale drukverlagende oordopjes mee, dit zal een hoop pijn voorkomen. Ook reistabletjes komen vaak goed van pas, al helemaal wanneer er wat turbulentie is. Een pak kaarten of een klein spelletje zorgt ervoor dat je kinderen zich niet snel vervelen. En een paar mueslirepen voorkomen dat je honger hebt wanneer de vliegtuig maaltijd niet smaakte.

 travel suitcaseHandig om altijd mee te nemen

Zorg ervoor dat je je medicijnen bij hebt, maar ook allergie medicijnen, ookal gebruik je die niet vaak. Een doosje pijnstillers en bijvoorbeeld pleisters zijn ook altijd handig. Je weet namelijk nooit of je deze makkelijk kunt vinden wanneer je eenmaal op bestemming bent, vooral wanneer je ver van een stad bent.