Wat je kunt doen op vakantie, dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van waar je naartoe gaat, met wie, in welke periode van het jaar, en natuurlijk wat je leuk vindt om te doen. Toch geven we je een paar tips die op veel vakanties van toepassing zullen zijn, er zit vast iets tussen dat je leuk lijkt.local market

Bezoek een locale markt

Het is niet het eerste waar veel vakantie gangers aan denken. De meeste markten vinden in de ochtend plaats, en op vakantie is het meestal wel lekker om uit te slapen. Toch is het vaak de moeite waard om naar een markt te gaan. Zo leer je in één keer veel van de cultuur. Je ontdekt nieuw eten, je ziet hoe de locals met elkaar omgaan, en je proeft zo echt de locale sfeer. Proef zoveel mogelijk locale ingrediënten, ook kinderen vinden dit vaak erg leuk en spannend.

Eet met de lokale bevolking

Vaak zitten de grotere restaurants in het centrum van de stad vol met toeristen. Hierdoor is de kaart vaak aangepast naar de smaak van de vakantie gangers, en zul je dus weinig lokale gerechten vinden. Ga dus op zoek naar kleine familie restaurantjes, hier kun je meestal heerlijk eten en vaak kun je ook met de eigenaren praten, die het leuk vinden dat toeristen het echte lokale eten willen proberen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om bij mensen thuis te gaan eten als je iemand hebt leren kennen op de markt bijvoorbeeld.

Concerten en andere evenementen

Ben je een muziekfan? Kijk dan of er tijdens je vakantie ergens een concert is met een lokale artiest. Misschien begrijp je niets van de tekst, en is het een muziekstijl die je niet bekend is, maar dit kan juist een hele leuke ervaring zijn. Vindt je de muziek leuk? Dan kun je vast wel een CD vinden in een winkeltje in de buurt.

Er zijn natuurlijk enorm veel dingen te doen op vakantie. Probeer naast uitrusten ook zoveel mogelijk van de cultuur mee te krijgen door dicht bij de lokale bevolking te zijn. Dit zal voor jou maar ook voor je kinderen bijvoorbeeld een leuke en leerzame ervaring zijn.